Tuesday, January 18, 2011

NIK NAJIS: LESEN ARAK


Kerajaan PAS Kelantan sedia menambah pengeluaran lesen premis minuman arak di negeri ini mengikut keperluan penduduk bukan Islam, kata Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan Negeri, Datuk Takiyuddin Hassan.


Beliau berkata, langkah itu membuktikan kerajaan negeri tidak pernah menghalang masyarakat bukan Islam daripada menikmati minuman keras walaupun mengamalkan dasar pentadbiran Islam.

"Kita tidak pernah menyekat bukan Islam daripada minum arak kerana kita mengawal penggunaan minuman keras itu di kalangan mereka, malah sedia menambah pengeluaran lesen premis mengikut keperluan mereka,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Hotel Crown Garden, di Kota Bharu hari ini.

[ Hahaha.....PB punya la terkejut dengan NIK NAJIS nak luluskan lagi lesen pengeluar ARAK di Kelantan , wah suprise....dulu bukan main lagi ARAK tidak dibenarkan di KELANTAN sekarang semenjak bersaudara dengan DAPIG'S wah..nak meluluskan aje lesen PENGELURAN ARAK...hahaha...kelakar....itu jugak kalau undi PAS MASUK SYURGA....UNDI PAS LAGI...entah la macam-macam MAIN NGAN BINI ORANG...hhuh.....] 

RENUNG-RENUNGKAN ..SELAMAT BERAMAL......

3 comments:

Anonymous said...

huhuh,,,BISA jugak ayat ko ni Pengupasbawang.....

ini semua tidak benar....tak kan nik aziz nak buat mcm tu di Kelantan....

Anonymous said...

hahhaa,,,,itu lah kenyatannya....

Wakakakaka...

Syabas Pengupasbawang.....teruskan berjuang,,,,

Anonymous said...

Ko tu yg bodoh..study dulu bnde ni baru buat ulasan. xpasal2 ko dh buat ulasan bodoh. Untuk pengetahuan semua, segala tindakan kerajaan negeri berdasarkan perlembagaan yg digariskn kerajaan pusat. sekiranya kerajaan negeri langgar, mereka layak untuk disaman oleh mane2 pihak. Aku nk highlight kt sini bahawa penjualan arak adalh dibenarkn dlm perlembagaan malaysia dgn syarat berlesen.sbnrnye yg kuat menentang isu larangan arak & judi di kelantan adalah MCA, bukan DAP spt dlm ulasan bodoh ko tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...